hero

Ett analysverktyg för dig som professionellt vill följa och fatta beslut på bostadsmarknaden

Scrolla vidare för att se mer

Vad är Booli Pro?

Ett analysverktyg för professionella aktörer

Booli Pro är ett analysverktyg för professionella aktörer på bostadsmarknaden och är en del av SBAB:s trygga och enkla tjänster. Det innehåller löpande uppdaterad data om successions- och nyproduktionsmarknaden samt bostadsrättsföreningar.

100+företagskunder

Några av våra kunder

 • Bostadsutvecklare

 • Mäklare

 • Banker

 • Kommuner

 • Myndigheter

 • Analytiker

Tjänster

Underlätta för rätt beslut på bostadsmarknaden

Nyproduktion

Utforska nyproduktionsmarknadsläget – från att ett projekt är planerat tills det säljs som succession. Data kommer från över 9000 bostadsprojekt och 300 bostadsutvecklare.

Succession

Få tillgång till veckofärsk data om flödet och temperaturen på bostadsmarknaden. Över 30 serier om utbud, snart till salu, budgivningar, försäljningstakt med mera.

BRF-tjänst

Brf-tjänsten är ett samarbete mellan Booli och SBAB. Följ viktiga nyckeltal från Årsredovisningar från 20 000 + bostadsrättsföreningar, t ex belåning, årsavgiftsnivå och försäljningar i brf:en.

Mäklardata

I Booli Pro hittar du information om alla registrerade fastighetsmäklare och mäklarbyråer i Sverige. Se hur enskilda mäklare presterar och jämför marknadsandelar.

Dataköp

Booli Pro är en abonnemangstjänst som tecknas årsvis. Om du är intresserad av specialanpassad data, mejla oss på pro@booli.se.

Boka demo
Klicka här för att boka en demo där du får lära dig mer om vårt analysverktyg.

Så fungerar det

1

Sök och filtrera

Vår databas innehåller unika nyckeltal om bostadsmarknaden. Data finns för hela riket och på läns-, kommun-, stadsdels- och områdesnivå.

2

Jämför

Följ upp hur sålda bostadsprojekt utvecklas relativt successionsmarknaden. Jämför områdesdata med olika tidsperioder eller andra regioner.

3

Ladda ner

Exportera statistiken för vidare bearbetning i Excel. Presentera bostadsmarknadsdata på ett pedagogiskt sätt i graf- eller tabellform.

4

Analysera

Booli Pro ger dig en inblick i bostadsmarknadsläget och möjliggör spetsiga analyser samt prognoser.

Varför Booli Pro?

Fördelarna med att använda Booli Pro

 • Genom vårt enkla gränssnitt får du en snabb överblick av bostadsmarknadsläget för successions- och nyproduktionsmarknaden samt bostadsrättsföreningar.

 • Unika nyckeltal ger dig indikationer om vart bostadsmarknaden är på väg.

 • Veckofärsk data.

Gör som över 100 företag och börja använda Booli Pro!

Field with newly constructed buildings in the background

SBAB Booli Housing Price Index (HPI)

Håll koll på prisutvecklingen

Med hjälp av vårt index kan du se prisutvecklingen på bostadsmarknaden. På vår prisindexsida kan du bland annat jämföra olika områden över tid och läsa mer om hur vår prisindexmodell fungerar.

Prisindex

-

Hedoniskt TimeDummy-index

Visa stödlinjer
Laddar

Grafen visare den senaste tidens prisutveckling för området.

Några av våra fleråriga kunder

 • Croisette logotyp
 • Riksbyggen logotyp
 • HSB logotyp

Testimonials

Vad säger våra användare?

Jag använder Booli Pro som en del av intagsargument. Ett väldigt bra verktyg för bostäder/föreningar i områden där priserna kan skilja ganska mycket beroende på vilken förening det är. Uppskattar främst BRF-rapporterna som gör att vi kan presentera ett material mot kund som visar på jämförelser och nyckeltal.

Nina Berglund

Fastighetsmäklare, ansvarig affärsutveckling & partner, CROISETTE

Booli Pro hjälper oss när vi gör marknadsanalyser för våra planerade projekt. Graferna i verktyget går enkelt att anpassa efter behov. Bl a kan man se volymer, säljtakt och prisutveckling över tid och per bostadsstorlek. Vi får alltid väldigt snabb respons på frågor om verktyget.

Karin Tempelman

Analytiker, RIKSBYGGEN

När jag arbetar med prissättning av våra bostäder har jag stor användning av data från andra nyproduktionsprojekt, till exempel inom samma geografiska områden eller andra jämförbara områden. En annan funktion jag använder är att kunna följa utvecklingen på marknaden. Jag uppskattar också möjligheten att data går att arbeta vidare med i Excel.

Malin Castenvik

Försäljningschef, BESQAB

Vi använder Booli Pro regelbundet, dels tittar vi på marknaden totalt sett men framför allt använder vi verktyget för att få en prisuppfattning i lokala områden när vi själva ska prissätta våra projekt.Vi uppskattar Boolis aktiva dialog med oss när det gäller önskemål och utveckling.

Gunilla Slättås, Anette Högberg

Försäljningschef, Försäljningsansvarig, OBOS

Booli Pro är en ovärderlig datakälla för den som är intresserad av att följa både det aktuella läget på bostadsmarknaden och olika trender. Jag använder Booli Pro varje dag i mitt arbete som chefsekonom på SBAB. Varje gång jag är ute och talar om svensk bostadsmarknad använder jag grafer hämtade från Booli Pro. I mina ögon är Booli Pro en riktig guldgruva!

Robert Boije

Chefsekonom, SBAB

Vi använder Booli Pro för att få en övergripande bild av bostadsmarknaden i Sverige och Stockholm men även för mindre geografiska områden. Jag uppskattar att verktyget uppdateras i realtid och är enkelt att använda för att analysera förutsättningarna för specifika bostadsprojekt. Det underlättar mitt dagliga arbete.

Birgitta Strimbold

Analyschef, HSB BOSTAD

Referenserna är verifierade användare av Booli Pro

Kom igång

Bli kund idag!

Ansvarig utgivare

Sebastian Wickert ©

2024 Booli Search Technologies AB